Vakantie naar het buitenland

Er wordt weer volop geadverteerd met zonvakanties. Turkije, Griekenland, all inclusive, kindvriendelijk, kinderclub..
Voor de meeste ouders met kinderen begint de keuzestress: het ene resort nog luxer dan de andere, wel of geen all inclusive en hoeveel zwembaden zijn er. Afgezien van het feit dat er gezinnen zijn die het kunnen betalen, zit het er voor ons ook niet in. We hebben voldoende geld, maar het is veel te druk voor zoon in zo’n resort. “We hebben de kinderen de hele dag niet gezien!” Onze zoon doet hetzelfde als thuis: boekje lezen, tv kijken, spelletje doen. Zwemmen kan hij niet, heeft geen diploma en moet begeleid worden. Op het strand speelt hij kort met zand en een schepje. Wel moeten hem wel helpen want erg goed scheppen lukt nog niet. Het leukste spelletje is het zandkasteel kapot maken. Met veel moeite kunnen we hem in het water krijgen. Wat is trouwens het maximum gewicht wat je mee mag nemen in een vliegtuig? Met een koffer met alle boekjes die we voor zoon mee zouden moeten nemen om de vakantie door te komen zitten we daar al aan. Los van het gesjouw, het niet kunnen wachten en de prikkels.
In de auto lukt het hem niet een boek te lezen of te computeren, vraagt voortdurend wanneer we er zijn, trekt me aan mijn jaren omdat hij zich verveelt of erger nog valt papa, de bestuurder lastig.
Je moet het er voor over hebben, een voor zoveel gezinnen doodnormale zonvakantie. Wij doen het maar niet, gaan maar het vakantiehuis waar we al zo vaak zijn geweest, dat van mijn ouders. Water voor de deur om te zwemmen, een strandje in de buurt en maar 1,5 uur rijden.
Misschien gaan we in de toekomst nog wel een keer met zijn tweeën. Als we hem kunnen missen….

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Fonds Psychische Gezondheid

Nederlands Vereniging voor Autisme

Blog statistieken

  • 16.658 hits

Volg me op Twitter

%d bloggers liken dit: