Overprikkeling, en dan…..?

 

prikkels-1

Hij wil geen filmpje kijken, maar slapen. Hij is een paar dagen niet zo alert, we moeten veel herhalen. Het is warm geweest en hij had een reken-, spelling- en leestoets. Op school kwamen een aantal kinderen onverwachts terug van gym en er was een kind heel boos geworden.

Ik vraag of hij moe is. ‘Nee’, zegt hij. ‘Wat zou dat eigenlijk zijn,  moe en hoe moe moet ik zijn om moe te zijn?

Hij kijkt nog even op Facebook. Opeens zegt hij dat hij moe is en begint keihard te lachen. Ik neem hem in mijn armen en hij blijft lachen. Maar het is een vreemde lach. Hij ziet bleek en zijn ogen staan raar. We gaan naar de badkamer om uit te kleden en tanden te poetsen. We knuffelen nog even en hij vertelt dat hij zoveel dingen moet doen, maar dat hem dat zoveel moeite kost. Ik vertel hem dat hij na het tandenpoetsen mag gaan slapen en hij zich dan vast fitter voelt.

‘Mmmmm’, zegt hij, ‘Ik weet het niet, maar ik weet wat ik zometeen nodig heb, een dikke knuffel van papa!’

Hij heeft goed geslapen vannacht, maar ik merk dat hij nog niet helemaal de oude is. We krijgen hem niet goed mee naar de badkamer om te douchen. Hij is snel afgeleid en het mooie groene shirt van papa dat aan een kleerhanger hangt, moet hij nog even aanraken en knuffelen. Het gaat wel beter en hij zegt dat hij gewoon naar school gaat. Hij stapt bij zijn papa in de auto en ik vertel hem dat hij best tegen de juf mag zeggen dat hij moe is. ‘Wat ben je lief mama’, zegt hij.

Advertenties

Geplaatst in Blog

Permalink 2 reacties

2 Reacties op “Overprikkeling, en dan…..?

  1. Wilhelmina

    Herkenbaar voor mij en mijn beide kinderen toendertijd. Ze zijn nu volwassen maar dat wil niet zeggen dat het over is. Beter te hanteren bij tijde. Zelf heb ik er veel last van, te veel tijden vind ik zelf!

  2. Barbara

    Het beperkt zijn leven behoorlijk inderdaad. Hanteren is belangrijk inderdaad en we proberen hem daar zo goed mogelijk bij te begeleiden. Bedankt voor je reactie 😀👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Fonds Psychische Gezondheid

Nederlands Vereniging voor Autisme

Blog statistieken

  • 15.824 hits

Volg me op Twitter

%d bloggers liken dit: